Родители вместо ученици в час 🙂

Един различен час. Вместо учениците от 6а клас математика имаха техните…родители. Майките и татковците заеха чиновете с подготвени тетрадка и химикал. Чуха урока за рационални числа, решаваха задачи и се убедиха, че математиката в 6. клас не е шега работа.

Поздравления за г-жа Иванка Казакова за интересната инициатива с родителите на своя клас!

/публ. на 14.11.2023 г./

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ НА ГОСТИ

В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

 

 

 

Отговорите на задачите от състезанието Европейско кенгуру за V-XII клас

Деца от „Драган Манчов“ и скъпи гости посадиха цветя в Световния ден на Земята

Вижте как медиите отразиха инициативата на училището

Учениците от 4 „б“ клас на ОУ „Драган Манчов“ представиха презентация за Световния ден Земята. Със стихове, песни и танци възпитаниците на Силвия Вардинова показаха, че възстановяването на Земята и нейните ресурси зависи от всеки жител на планетата. Специални гости на тържеството бяха кметът на район „Западен“  Димитър Колев, зам.-кметовете Георги Георгиев и Димитър Караилиев, както и експертите на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР) Младен Ангелов и Людмил Милчев. Пред тях децата демонстрираха знанията си за богатствата на природата и тяхната значимост за човечеството, представиха визията си за съхранение на ресурсите на Земята, опазването на водата, разделното събиране на отпадъци и обогатяването на растителния свят.

 

Ученици от ОУ „Драган Манчов“ и още 10 училища изпълниха едновременно  „Обесването на Васил Левски“

ВИДЕО: ТОЧНО В 12 ЧАСА СТОТИЦИ УЧЕНИЦИ РЕЦИТИРАХА

 БОТЕВОТО СТИХОТВОРЕНИЕ

Ученици от 11 училища изпълниха едновременно Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“ по повод 148 години от трагичната гибел на Апостола на свободата. Точно в 12 часа момчета и момичета от различни класове на СУ “Св. Паисий Хилендарски”, ОУ “Райна Княгиня”, ОУ “Яне Сандански”, ОУ “Й. Йовков”, ОУ “Драган Манчов”,    ОУ “Димитър Талев”, ОУ “Стоян Михайловски”, ОУ “Екзарх Антим I”, ОУ “Гео Милев”, СУ “Пейо Яворов” и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника се включиха в общата инициатива. Към нея се присъединиха и възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа, съобщи u4avplovdiv.com.

 

НАША ГОРДОСТ – НАЙ-ДОБРИТЕ НИ КРАСНОПИСЦИ

Наши учители и ученици от III и IV клас проведоха инициативи по повод 23. януари – Международен ден на ръкописното писмо/почерка. Материалите на нашите деца са публикувани ТУК. Учениците ни с най-красив почерк се включиха с ентусиазъм и старание в проявите.