ПРИЕМ ЗА ПЪРВИ КЛАС през 2021 година- ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ РОДИТЕЛИТЕ, ОБЯВЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ ОТ КЛАСИРАНЕТО И ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ

ВИЖТЕ  ГРАФИКА на ДЕЙНОСТИТЕ

ОУ „Драган Манчов“ обявява прием за 3 паралелки ПЪРВИ КЛАС за учебната 2021/2022 година. Те ще бъдат с разширено изучаване на Математика и Английски език.

Приемът ще се осъществява при условия, определени с Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища. Подробна информация можете да откриете на страницата на Система за електронно централизирано класиране за прием на ученици в ПЪРВИ КЛАС в град Пловдив: https://priem.plovdiv.bg/.

В ОУ „Драган Манчов“ учениците получават отлична подготовка. Екипът от начални учители е високо квалифициран. В преподаването се използват методи и техники, които поставят детето в активна позиция на учене. Така нашите ученици се превръщат в мислещи, търсещи и смели личности. Ученици на „Драган Манчов“ печелят състезания, олимпиади, конкурси.

ОУ „Драган Манчов“ е оборудвано със съвременни технологии – интернет, мултимедии, интерактивни дъски. Използва се Електронен дневник АдминПлюс, с който родителите получават бързо и лесно информация за своите деца – оценки, отсъствия, програма, отзиви и др.  Електронното обучение от разстояние се осъществява чрез Google класни стаи, където учители и ученици провеждат своите часове в реално време.

Училището ни предлага целодневна организация на учебния ден. Следобед децата имат дейности по самоподготовка, занимания по интереси и организиран отдих и физическа активност.

Училището разполага със стол за хранене, в който се приготвят здравословни и вкусни закуска и обяд.

ОУ „Драган Манчов“ разполага с училищен психолог, медицински кабинет, охрана и видеонаблюдение.

ОУ„Драган Манчов“ е утвърденият домакин за регион Пловдив на традиционните Коледни и Великденски математически състезания, провеждани съвместно със Съюза на математиците в България, секция „Изток“. В състезанията участват стотици ученици-математици от Пловдив и областта, област Пазарджик, област Стара Загора.

Учители от ОУ „Драган Манчов“ се включват активно в разработването и реализирането на проекти. Ученици от първи до седми клас участват в училищни клубове и школи, като: клуб „Забавно програмиране“, школа по Занимателна математика, клуб „Еко сфера“, клуб „Българче“ за обичаи и приказен фолклор, клуб за народни танци „Таралеж“, школа „Приятели на поезията“ателие „Палитра“, Мажоретен състав, школа за модерни танци и други. В училищния физкултурен салон възпитаниците ни могат да тренират баскетбол и бойни изкуства.