ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС

В ОУ „ДРАГАН МАНЧОВ“

През новата 2024/2025 учебна година ОУ „Драган Манчов“ ще сформира 3 /три/ паралелки ПЪРВИ КЛАС. Те ще са с разширено изучаване на български език и литература, математика и английски език. За всяка паралелка ще е осигурена целодневна организация на учебния ден.

Родителите могат да се запознаят с графика на дейностите за приемане на ученици в първи клас:

ГРАФИК-ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС 2024

ЗАПОВЕД ЗА УЧИЛИЩЕН ПЛАН-ПРИЕМ 2024/2025 УЧЕБНА ГОДИНА

/публ. на 21.03.2024 г./

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС

В ОУ „ДРАГАН МАНЧОВ“

През новата 2023/2024 учебна година ОУ „Драган Манчов“ ще сформира 4 /четири/ паралелки ПЪРВИ КЛАС. Те ще са с разширено изучаване на Математика и Английски език. За всяка паралелка ще е осигурена целодневна организация на учебния ден.

Кампанията за прием на ученици в първи клас за новата учебна 2023/2024 година ( за родените през 2016 година деца) започва на 10 май. Родителите могат да кандидатстват онлайн чрез електронната система за прием на ученици на Община Пловдив – http://priem.plovdiv.bg, където ще бъдат обявени свободните места. Важно е да бъде спазен крайният срок, който за първото класиране е 31 май 2023 г. Резултатите от него ще станат ясни на 2 юни.

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител (по образец) в избраното от родителите училище по първо желание, в срок до 30 май 2023 г. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

Всичко за приема на ученици в първи клас родителите могат да намерят на  сайта на електронната система на Община Пловдив http://priem.plovdiv.bg.

ВИЖТЕ ГРАФИКА НА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС

ЗАПОВЕД УЧИЛИЩЕН ПЛАН-ПРИЕМ 2023-2024

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС

ОУ „Драган Манчов“ обявява прием за 4 паралелки ПЪРВИ КЛАС за учебната 2022/2023 година. Те ще бъдат с разширено изучаване на математика и английски език.

Заповед прием

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС

В ОУ „ДРАГАН МАНЧОВ“ ПРЕЗ 2022 година

Уважаеми родители, приемането на ученици в ПЪРВИ КЛАС в училищата в Пловдив става чрез общинска система за електронно централизирано класиране на адрес: http://priem.plovdiv.bg. На този адрес всеки родител може да следи информацията, свързана с приемането на първокласници.

Графикът за дейностите за прием в ПЪРВИ КЛАС през 2022 година може да видите ТУК.

/публ. на 15.03.2022/

ПРИЕМ ЗА ПЪРВИ КЛАС през 2021 година- ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ РОДИТЕЛИТЕ, ОБЯВЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ ОТ КЛАСИРАНЕТО И ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ

ВИЖТЕ  ГРАФИКА на ДЕЙНОСТИТЕ

ОУ „Драган Манчов“ обявява прием за 3 паралелки ПЪРВИ КЛАС за учебната 2021/2022 година. Те ще бъдат с разширено изучаване на Математика и Английски език.

Приемът ще се осъществява при условия, определени с Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища. Подробна информация можете да откриете на страницата на Система за електронно централизирано класиране за прием на ученици в ПЪРВИ КЛАС в град Пловдив: https://priem.plovdiv.bg/.

В ОУ „Драган Манчов“ учениците получават отлична подготовка. Екипът от начални учители е високо квалифициран. В преподаването се използват методи и техники, които поставят детето в активна позиция на учене. Така нашите ученици се превръщат в мислещи, търсещи и смели личности. Ученици на „Драган Манчов“ печелят състезания, олимпиади, конкурси.

ОУ „Драган Манчов“ е оборудвано със съвременни технологии – интернет, мултимедии, интерактивни дъски. Използва се Електронен дневник АдминПлюс, с който родителите получават бързо и лесно информация за своите деца – оценки, отсъствия, програма, отзиви и др.  Електронното обучение от разстояние се осъществява чрез Google класни стаи, където учители и ученици провеждат своите часове в реално време.

Училището ни предлага целодневна организация на учебния ден. Следобед децата имат дейности по самоподготовка, занимания по интереси и организиран отдих и физическа активност.

Училището разполага със стол за хранене, в който се приготвят здравословни и вкусни закуска и обяд.

ОУ „Драган Манчов“ разполага с училищен психолог, медицински кабинет, охрана и видеонаблюдение.

ОУ„Драган Манчов“ е утвърденият домакин за регион Пловдив на традиционните Коледни и Великденски математически състезания, провеждани съвместно със Съюза на математиците в България, секция „Изток“. В състезанията участват стотици ученици-математици от Пловдив и областта, област Пазарджик, област Стара Загора.

Учители от ОУ „Драган Манчов“ се включват активно в разработването и реализирането на проекти. Ученици от първи до седми клас участват в училищни клубове и школи, като: клуб „Забавно програмиране“, школа по Занимателна математика, клуб „Еко сфера“, клуб „Българче“ за обичаи и приказен фолклор, клуб за народни танци „Таралеж“, школа „Приятели на поезията“ателие „Палитра“, Мажоретен състав, школа за модерни танци и други. В училищния физкултурен салон възпитаниците ни могат да тренират баскетбол и бойни изкуства.